неділя, 22 серпня 2021 р.

"Знай свій край" . Бібліотеки Куяльницької громади до 30-річчя Незалежності України



На урочистостях до Дня Незалежності, які проводила Куяльницька сільська територіальна громада в селі Бочманівка, однією з святкових локацій був і бібліотечний майданчик.




До свята бібліотечна спільнота громади підготувала мобільну планшетну виставку "Українолюб із Перешор" про відомого земляка, знаного мецената культури, людину однієї мети, який всім серцем вболівав за все українське і робив все можливе, щоб зберегти і не втратити українську націю, культуру:



«Хоч український народ багато втратив від того, що загубив свою стародавню назву і що безліч його талановитих синів збагачували скарбниці сусідів, а все-таки наближається час, коли український народ таки займе рівне становище поряд з іншими культурними націями світу вже під своєю новою назвою „українців”.



Яскрава та змістовно наповнена виставка з історичними фото та цікавим невеликим анонсом від бібліотекаря краєзнавчого відділу Надії Балабан, в якому вона відзначила, що нині саме цим шляхом рухається наша держава, в чому заслуга і нашого земляка, великого сина України, справжнього громадянина й патріота, привернули увагу учасників свята і зробили локацію затребуваною.


Хочеться відзначити, що дана виставка є складовою проєкту Куяльницької сільської територіальної громади "Євген Чикаленко: повернення із забуття" у рамках Всеукраїнського конкурсу "Наша громада" з яким ми потрапили вже в третій тур,



і віддати належне сьогодні працівникам бібліотеки - завідуючій медіацентром Ользі Волкунович і бібліографу Інні Вербицькій за розробку планшетів і майстерно зроблену дизайнерську роботу.



Не залишилась поза увагою гостей свята і прем'єра краєзнавчого альманаху "Ягорлицький ключ", який побачив світ напередодні свята Незалежності і виданий за фінансової підтримки Куяльницького сільського голови Сергія Паламарчука .


Під час акції "Знай свій край" начальник відділу культури та туризму Ольга Шапран подарувала збірку очільникам влади громади, району, старостатів та запросила пізнавати рідний край разом з бібліотеками, які свою любов до малої батьківщини доказали кропіткою роботою над книжкою.


Нагадаю, що краєзнавчий альманах - це результат пошукової роботи бібліотекарів Куяльницької громади, які протягом 10 років збирали і записували легенди, спогади та історичні матеріали по селам нашої громади і знайшли багато  цікавого матеріалу в простих на перший погляд історіях селян та старожилів нашого краю.




Доповнюють збірку і роботи істориків-краєзнавців, і цікаві статті з Інтернету, і копії старих публікацій.
Приємно, що на свято Незалежності бібліотекари наряду з іншими структурами громади достойно представили свою роботу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар