пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

Великодні барви в бібліотеках громади

 



Незабаром на землю зійде чудове свято Великодня - одне із найурочистіших для кожного християнина, яке приносить багато радості і душевної теплоти. Саме цьому святу присвячена низка яскравих заходів, які щорічно проходять в бібліотеках та клубних закладах Куяльницької громади.



Майже в кожній бібліотеці розгорнуті святкові книжкові виставки, які знайомлять користувачів із традиціями святкування Великодня, розповідають про походження одного із важливих символів цього свята в Україні-писанку. 


З видань,  представлених на виставках, користувачі дізнаються, що потрібно покласти у великодній  кошик, господині знаходять смачні рецепти пасок та інших великодніх страв.




Однією з найкращих виставок 2023 року стала виставка-вітання «Великодній передзвін», розгорнута для користувачів бібліотеки селища Борщі.




Центральна бібліотека зустрічає своїх читачів книжковою викладкою «Великодні барви".





Для маленьких «читайликів» центральної дитячої бібліотеки презентується книжкова виставка «Дітям про Пасху».





Виставка-інсталяція "Великодній тиждень" розгорнута для користувачів бібліотеки села Гидерим.




Книжкова виставка "Великодень на дворі - писанка на столі" підготовлена для користувачів села Вишневе.



Напередодні свята бібліотека села Гонората запросила маленьких читачів, учнів 3 класу (класний керівник Халабура Н.Л.) на  народознавчу годину «Писанка - символ Великодня»


Завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська презентувала дітям виставку-інсталяцію «Великдень на дворі – писанка на столі»,  розповіла історію свята, про традиції, особливості святкування, символи Великодня та запросила до перегляду цікавого тематичного відеролика.


Різнокольорові писанки створювали своїми руками учасники гуртку «Умілі рученята», який діє в бібліотеці села  Борщі, під час майстер-класу "Писанка мальована, з любов'ю подарована". Хто малював на папері, а хто - на писанці. 


Зануритись в атмосферу Великодніх свят та познайомитись з писанками з різних регіонів і міст України допомогли дітям відеомандрівки  "Традиції і краса українського Великодня" та "ТОП -10 найвідоміших писанок у світі".


Немає коментарів:

Дописати коментар