понеділок, 22 травня 2023 р.

Вишите відродження для світлого майбуття


19 травня в центральній бібліотеці  "Публічної бібліотеки  ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради" пройшов народознавчий захід «Україна-вишите відродження».


Зустріч  розпочалася презентацією   книжкової виставки «Вишиванка-духовна броня українців», де студенти технічного ліцею познайомилися з історією зародження, формування і розвитку українського народного одягу: з особистостями відомих українців,


які стали законодавцями моди на носіння вишиванок серед чоловіків і українського жіноцтва. для ЗСУ з проекту відтворення українських вишиванок видатних українців та   багато іншого. 


Цікавий, інформаційний  і змістовний огляд виставки, зроблений бібліотекарем краєзнавчого відділу  Надією Балабан дозволив успішно хлопцям справитися з вікториною під час  другого етапу народознавчого свята.


Гостей у читацькій залі чекали  завідувачка відділом обслуговування Інна Вербицька та завідувачка   Медіа-центром   Ольга Волкунович.


Студенти ІІ курсу Подільського  професійного ліцею, факультету: електрослюсарі з ремонту та устаткування пристроїв дізналися багато цікавого   від відеосюжетів «Вишиванка-твій генетичний код», «Вишиванка, як бренд України».


Особливо потужний запал позитивної енергії викликала  вікторина «А чи добре  ти орієнтуєшся в українському мистецтві вишиванок?", де знання впливали на отримання конкретних призів.


Завжди азартно і активно виборюється право на перемогу серед молоді і дуже приємно, коли такий ажіотаж присутній у пізновально-розвиваючих завданнях, конкурсах, що несуть естетичну цінність і цінні знання.


Проводячи такі заходи серед молодіжної аудиторії бібліотекарі ставлять за мету пропагувати  згуртованість України і любов до традицій своїх пращурів. 

На День вишиванки у нас була  можливість цікаво, доступно, змістовно, інформаційно розповісти про один з найголовніших  національних символів нашої країни,

який  є такою собі етнічною картою нашого народу та дозволяє ідентифікувати українців в усьому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар