вівторок, 19 вересня 2023 р.

Новинки з Франції для Пункту Європейської інформації . С215 несе світло там, де не згасають іскри опору.



Нещодавно ПЄІ (Пункт європейської інформації), що діє з 2016 року в центральній бібліотеці Куяльницької громади поповнився новими документами.



Європейські періодичні видання і мистецький альбом  Крістіана Гемі, французького вуличного художника, якого називають «відповіддю Франції Бенксі», «гуру стріт-арту» сьогодні на поличках бібліотечного пункту.



Альбом настільки унікальний і вражає своєю майстерністю і баченням світу, що з перших днів  привертає увагу користувачів.



Бібліотекарі широко рекламують новинку. Презентації проходять під назвою «С215 несе світло там, де не згасають іскри опору».



Француз Крістіан Гемі не раз зізнавався у інтерв’ю, що його роботи виконані з великою повагою до міст, де він залишив їх на згадку і  впевнений, що вуличне мистецтво несе зміни у життя людей. Можливо, саме тому Крістіан приїхав до України, як тільки почалась війна.



Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка, Макарів — назви містечок та селищ, які у війну стали символами стійкості на противагу жорстокості.



С215 показав перетворення слідів від вибухів та уламків зброї на будівлях, як рани на тілі людини. А зображення поруч — як мистецьке перевтілення потворності руйнувань.



Зображення, які залишив Крістіан Гемі — відзнака людяності, яка зрозуміла незалежно від країни проживання, або  мови.



Одним з його перших зображень в м.Києві стала «Свобода, яка веде народ» у кольорах України на терасі посольства Франції в Києві) на терасі посольства Франції,



В перші  дні війни  він створив величезний мурал — обличчя української дівчинки — на домі в 13-му  окрузі Парижу. Пояснив: «В підтримку украинських  біженців».




Потім  відправився  в Україну з проектом «створення портретів дітей під завалами».




Перший раз приїхав ще в березні, коли  у воріт Києва стояли загарбники. Другий раз  був  в квітні. Створив  серію графіті  на зруйнованих  будівлях, знищеному суспільному транспорті, розбитих російських танках.,



У 2023 році відбулись презентації виставок його робіт в Києві і Парижі. У Києві  експозиція War In Ukraine (Війна в Україні)  була розміщена у виставковому центрі Музею війни в українській столиці.




Основа якої - портрети загиблих українських військових, намальовані французьким вуличним художником на шматках ящиків зі снарядами.



З 1 по 25 лютого 2023 року в Парижі , в парламенте Франции пройшла виставка «Слава Україні», художника C215, «отвечающего искусством на варварство».





Центральна інсталяція виставки – символічний блокпост, що уособлює стійкість захисників України, перетворений митцем на артоб’єкт. 


Важливою віссю проєкту є серія портретів захисників, які віддали свої життя, боронячи Україну. Чоловіки й жінки, старші й молодші, відомі та менш відомі – образи цих героїв були створені Крістіаном Ґемі й доповнені автентичними предметами з колекції Музею війни, що належали воїнам за життя.



Серед цієї вистави горя і скорботи він відновлює  права цивілізації.

Бібліотекарі підготували цікаву презентацію книги і творчості художника.

Ми чекаємо всіх бажаючих в бібліотеці. Відкрийте для себе світ Крістіан Гемі, більш відомого під псевдонімом С-215!

Немає коментарів:

Дописати коментар