вівторок, 26 вересня 2023 р.

«Наші сини і доньки-захисники України». Підведено підсумки краєзнавчого конкурсу.



Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек підведено підсумки огляду- конкурсу «Мій рідний край - моя земля», який щорічно проходить в бібліотеках Куяльницької сільської об'єднаної територіальної громади.

"Пізнай свій край…, себе, свій рід, свою землю і ти побачиш свій шлях у житті» - це слова великого Григорія Сковороди. Не можна пізнати історії всієї держави, не знаючи минулого і сьогодення своєї малої батьківщини, землі де народилися і виросли.


В цьому році, зважаючи на реалії сьогодення, темою конкурсу стала болюча і щемлива робота: «Наші сини і доньки-захисники України».


З кожного села нашої громади на захист держави пішли сотні наших земляків, 30-ть з них на сьогоднішній день уже ніколи не повернуться додому.




Робота була дуже важка в моральному плані, матеріал збирався по краплинам, бесіди з родичами загиблих вимагали великих душевних сил, не всі йшли назустріч.



Але 18 бібліотекарів справились з цим нелегким завданням. Всі роботи відповідають умовам, заявленим в конкурсних вимогах: викладення матеріалу, повнота охоплення, художнє оформлення.


Конкурсне журі постало перед важким вибором, адже кожна робота торкалася струн душі, викликаючи почуття гордості за наших земляків і одночасно сум і сльози за загиблими.



Після нелегкого обговорення було вирішено перше місце віддати Ганні Михайлівні Трояновській, завідуючій бібліотекою селища Борщі за повноту охоплення матеріалу.



Друге місце - молодому бібліотекарю Юлії Анатоліївні Бірюк з села Глибочок,




третє - завідувачки бібліотекою-філією села Нестоїта Наталії Євгеніївні Стопчанській.




Всі роботи заслуговують найвищої оцінки, за що щира вдячність нашим бібліотекарям. На цьому робота не завершується, адже всі ми розумієм що теки будуть поповнюватись тому що наша визвольна війна триває.






Ми щиро віримо в перемогу і сподіваємось що наші сини і доньки всі повернуться з перемогою в свої рідні села, де їх дуже чекають і моляться за них,




а загиблі земляки увійдуть в Книгу Пам'яті нашої громади і назавжди залишаться в героїчних сторінках історії рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар