понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Повага і шана тобі, захисник!


1 жовтня вся країна відзначала День захисників та захисниць України. Незабаром буде 600 днів, як українські бійці дають відсіч російській агресії, і цього дня вся країна дякувати їм за стійкість та відвагу, вшанувала полеглих, згадувала героїв попередніх поколінь, які набували та відстоювали свободу та незалежність України.


До цієї славетної дати бібліотеки Куяльницької громади підготували і провели низку патріотичних заходів в рамках акції пошани «Повага і шана тобі, захисник».

Працівники культури села Новоселівка Олена Швець та Людмила Мойсенець завітали  до Новоселівського ОЗО та провели патріотичних захід для учнів 7-11 класів. 

Завідуюча бібліотекою Олена Швець згадала про військові традиції та звитяги українського народу, про наших мужніх, незламних Воїнів від часів козацтва до сьогодення, які відстоювали та сьогодні, ціною власного життя, виборюють майбутнє України, а директор Будинку культури Людмила Мойсенець продемонструвала відеоролик "Сонях пам'яті Куяльницької громади", створений центральною бібліотекою.


Також бібліотекарем була презентована краєзнавча робота "Наші сини і доньки - захисники України", яка цього року присвячена воїнам-землякам, які боронять сьогодні нашу землю на фронті, та вручила дипломи та подарунки учасникам онлайн-проекту національно-патріотичного руху захисників "Що я скажу солдату Перемоги" Максиму та Марії Мойсенець, Надії та Вірі Шубіним.




Запалили свічку, як болючий щем про наших Героїв, які навічно стали журавлями і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і користувачі бібліотеки села Качурівка.



Під час патріотичного заходу учні  6 та 7 класів,  отримали змогу  подякувати  захисникам  і  захисницям  України  за  відданість  своїй  державі, за  сміливість  і  відвагу, з якими  вони  здобувають  перемогу.




Бібліотекар бібліотеки-філії села Коси Олена Перлей завітала до учнів Косівської гімназії,   розповіла про значимість цього свята, про односельчан які виборюють нашу сьогоднішню свободу. Також був представлений відеоролик "Сонях Пам'яті" про загиблих героїв нашої громади.


До Дня захисників та захисниць України та з нагоди відзначення Дня українського козацтва в бібліотеці села Станіславка з військовослужбовцями. Завідувачка бібліотекою Валентина Христич побажала  міцного здоров'я, миру і  Перемоги воїнам-прикордонникам і провела екскурсію по бібліотеці, ознайомила присутніх з цікавими фактами з історії села Станіславка та людьми, які прославили в свій час село далеко за його межами.

В цей же день з учнями 7- го класу в школіс. Станіславка пройшла акція пошани «Повага і шана тобі, захисник!» Бібліотекар презентувала краєзнавчу роботу «Наші сини і доньки - захисники України!», а також прорекламувала краєзнавчий альманах «Ягорлицький ключ».




В бібліотеці села Глибочок було проведено свято-мікс  "Ми роду Козацького нащадки". Діти не тільки дізналися багато про свято захисників від бібліотекаря Юлії Бірюк, а й мали змогу позмагатися у цікавих конкурсах.





До цієї дати в центральній дитячій бібліотеці проведено патріотичну бесіду «Є така професія – Батьківщину захищати», а ще дітям було підготовлено

та показано низку інформаційних матеріалів: «Хто такі волонтери і що вони роблять?» У творчій майстерні наші читачі виготовляли жовто-блакитні долоньки, які забрали з собою на  згадку про захід, та патріотичних голубів, на яких написали вітання та побажання для наших захисників.


На годину- реквієм "Живі, поки пам'ятаємо" до бібліотеки с.Бочманівка завітали учні 7- 8 класів, яка пройшла в рамках акції-пошани "ПОВАГА І ШАНА ТОБІ, ЗАХИСНИК".

Завідувачка бібліотекою Оксана Чиканчи продемонструвала учням  відеоролик "Сонях пам'яті Куяльницької громади" та  презентувала  свою краєзнавчу роботу "Наші сини і доньки- захисники України", присвячену захисникам нашого  рідного села.



Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк в рамках акції пошани провела огляд краєзнавчої виставки "Незламні! Нескорені! Непереможні" і презентувала  виставку "Подорож козацькими стежками".



Діти дізналися багато цікавого про звичаї, традиції козацького роду. Діти запалили свічки памяті і вшанували загиблих патріотів.

Героїчна боротьба за рідну землю назавжди лягла у пам'ять поколінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар