четвер, 16 листопада 2023 р.

Толерантність - потреба сьогодення

 


16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності, встановлений рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО 1995 року. Саме в цей день було ухвалено Декларацію принципів толерантності, 



яка проголосила рівність усіх людей, незалежно від їхнього етносу, віросповідання або кольору шкіри, а також неприйняття будь-яких форм дискримінації і покарання за геноцид.

До цієї дати бібліотеки Куяльницької громади підготували низку тематичних заходів.



Центральна бібліотека запросила молодь долучитися до челенджу «Долоні толерантності» та провела  інтерактивний діалог серед читачів «Толерантність і молодь», 


в якому розкрили та  виявили якості притаманні саме толерантній людині і ще раз переконалися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ. 



Завідувачка бібліотекою селища Борщі спільно з фахівцем із соціальної роботи та художним керівником сільського клубу завітали до Борщівської гімназії з виховною годиною "Всі ми різні - всі ми рівні",



"родзинкою" якої стала виготовлена
власноруч "Квітка толерантності", а також ігри "В якому вчинку живе добро", "Острів слова Толерантність".



Для користувачів Нестоїтської бібліотеки була проведена подорож країною толерантності  «Толерантність - потреба сьогодення». Увазі присутніх був представлений  відеоролик про роль толерантності у житті сучасної людини. 



На завершення юні учасники заходу домовилися не лише знати і пам'ятати про головні принципи толерантності, але й дотримуватися  їх.




В Чубівській сільській бібліотеці була проведена виховна година "Всі різні - всі рівні" для дітей  від 7 років до 11 років.



Дітки передивились тематичні мультфільми, поговорили про повагу, доброту, дружбу, пройшли невеличкі тести та ознайомилися з книжками по темі.




Бібліотека села Глибочок  запросила маленьких відвідувачів на бесіду-обговорення "Сім'я, школа, друзі і я".



В бібліотеці села Соболівка пройшла година спілкування «Вчимося бути толерантними». Бібліотекар розповіла, про доброту, чемність, повагу один до одного, милосердя, про небайдужість, взаєморозуміння, и ознайомила з презентацією.

Немає коментарів:

Дописати коментар