вівторок, 21 листопада 2023 р.

Незламний дух нескореної нації

 


21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня розпочалися дві доленосні для України події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2014 року, які стали історичними віхами творення новітньої історії держави України. В цей день ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.



Соціокультурні заходи бібліотек Куяльницької громади з нагоди цієї знакової дати пройшли під гаслом «Заряджені гідністю і  жагою свободи», були присвячені українцям, що виборюють свободу, і продемонстрували непереборну силу спротиву нашого народу.



Патріотична година "Незламний дух нескореної нації", яка пройшла в бібліотеці села Новоселівка, розповіла присутнім про реальні події, які відбувались на Майдані, про героїв Революції Гідності. 



Історичний екскурс був підкріплений переглядом відеохроніки "Назустріч свободі".   Хвилиною мовчання було згадано тих, хто загинув за нашу Україну  під час Революції Гідності та російсько - української війни. 



В Косівській бібліотеці було проведено вечір пам'яті "Україна: Незалежність, гідність, свобода". До уваги відвідувачів було представлено відеоролик про події, які сколихнули нашу державу. 



Працівники культури села Малий Куяльник провели годину пам'яті до дня "Революції гідності та свободи".




Патріотична година «Пам'яті героїв  Майдану» вшанувала пам'ять полеглих героїв в бібліотеках сіл Вишневе і Ставки.




В бібліотеці села Мардарівка пройшла патріотична година під назвою «Герої не вмирають: минуле та сьогодення». 




Годину пам'яті "Україна - територія гідності та свободи" підготувала для своїх відвідувачів бібліотека села Глибочок.


Розширити знання про власну країну, розвивати почуття національної самосвідомості, сформувати розуміння єдності та цілісності України, розширити знання про події Єврореволюції – такою була мета виховної години   "Майдан. Революція. Гідність», яка пройшла в бібліотеці села Гонората для учнів 7-8 класів Гоноратської гімназії. 



Бібліотекар презентувала присутнім книжково-ілюстративну викладку «День Гідності і Свободи. Українці: історія нескорених». Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.




Патріотична година під назвою "Україна - територія гідності та свободи" зібрала напередодні знакової дати юних читачів бібліотеки села Гидерим. 



А 21 листопада в бібліотеці зібрались представники Малофонтанського старостинського округу, працівники культури сіл Гидерим та Малий Фонтан та учні початкової школи на годину-реквієм "Україна - країна нескорених".



Чубівська сільська бібліотека підготувала для своїх читачів годину гідності "Майдан: простір гідності і свободи".  Відвідувачі ознайомились з книжковою виставкою-інсталяцією, подивилися документальний фільм про події на Майдані та провели бесіду.



Читачі центральної дитячої бібліотеки дивились цього дня інформаційне  та зворушливе  відео,  яке проймає до сліз, а також писали листи до себе майбутніх   з ідеями про те «як стати гідною людиною протягом року…»




Бібліотека села Бочманівка запрошує мешканців села на презентацію розгорнутої в бібліотеці фотовиставки "Мальована історія Майдану." 




В бібліотеці села Нестоїта була презентована виставку-пам'ять "Пам'яті героїв Майдану ".




На презентацію книжкової виставки "Назустріч свободі" запросила читачів і бібліотека села Стара Кульна.




Центральна бібліотека громади підготувала виставку-пам'ять «Ми є народ, якого не здолати», біля якої читачі мають змогу зануритись в правду історії, прочитати свідчення, спогади  учасників  подій Євромайдану, описані в книгах: М.Вітер «Літопис Революції Гідності», В. Базів «Армагедон на Майдані», «Майдан.Свідчення», А. Курков «Щоденник Майдану та війни» та ін.


В краєзнавчому відділі бібліотеки відбулась
година патріотизму «Вистояли на Майдані – Переможемо на війні», яка підкреслила важливість подій листопада 2004 року для історичної долі України.

На сторінці Facebook - «КнигаБібліотечна» розміщений web-огляд літератури «Майдан у книгах».




Відзначаючи День Гідності та Свободи ми сповнені гордості, поваги, шани за наших героїв, які захищають нас і державу, за цілісність, волю та свободу.

Немає коментарів:

Дописати коментар