понеділок, 25 березня 2024 р.

В якій би галузі не працював - повинен вчитися постійно




У  світі, де зміни впроваджуються із шаленим темпом, ми всі перебуваєм під впливом інновацій.  Життя так складається, що людина, в якій би галузі не працювала, повинна вчитися постійно. Оскільки ми є бібліотекарі, хочемо сказати саме про нашу професію.



Бібліотекарі КУ  Публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка  Інна Вербицька, Ірина Пашора та   Ірина Дмитрієва, нещодавно зробили ще один крок   у  вдосконаленні професійних навичок, професійної майстерності, професійного фаху.


Завідувачка відділом обслуговування центральної бібліотеки Інна Вербицька з 1 по 23 лютого 2024 року  проходила курси з підвищення кваліфікації "Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проєктного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек"



від Міністерства культури України та інформаційної політики України та Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,  Центру неперервної культурно-мистецької освіти для провідних спеціалістів публічних бібліотек.


Загалом у курсі приймали участь 36  провідних бібліотекарів  з усієї  України (Волинської, Львівської, Дніпровської, Тернопільської, Черкаської областей; були спеціалісти з Луганської та Донецької області; з  Одещини участь у навчанні взяли Балтська Публічна бібліотека, Публічна бібліотека ім. Є.Чикаленка Куяльницької сільської ради,  обласні бібліотеки для молоді. 



Слухачі тренінгу відзначили високий рівень у професорсько-викладацькому складу.

Викладачами курсу були - Ярославою Олегівною Хіміч, кандидатом історичних наук, доцентом, координатором Центру безперервної інформаційно-бібліотечної освіти УБА  




та кандидат педагогічних наук,  доцент,  заслужений працівник  культури України  Ірина Шевченко.   



Професійні  лекції : «Стратегічне планування бібліотек», «Сучасні бібліотечні моделі», «Фандрейзингова, соціальна та  адвокаційна діяльність» та матеріал щодо лідерства та  командного підходу в кадровому менеджменті,  робота по маркетинговій діяльності- це неповний перелік тем, які викладали на курсі. Вивчали там і  досвід бібліотек світу та  ділились досвідом саме своїх публічних бібліотек.


Проаналізувавши діяльність Публічної бібліотеки ім. Євгена Чикаленка, учасники курсу відзначили,  що бібліотека є сучасною і однією  з небагатьох, яка здатна на сьогодні задовольнити різноманітні потреби користувачів,  є центром цифрової  освіти,  забезпечує громадський простір для зустрічей, подій, вдосконалює книжковий фонд новинками.

Курс завершився, і в скарбничку освіти додалось "Свідоцтво про підвищення кваліфікації за фаховою програмою".


Бібліотекар I категорії Ірина Пашора, яка працює у відділі комплектування та обробки літератури центральної бібліотеки, 


та Ірина Дмитрієва, завідувачка бібліотекою-філією села Малий Фонтан, стали слухачками курсів від Одеського обласного навчально-методичного центру закладів культури і мистецтва Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації. 




Бібліотекарки вдосконалили свої професійні знання під час  20-годинного курсу «Організація діяльності бібліотек в сучасних умовах» та отримали відповідні свідоцтва.




У кожної з цих жінок – своя висота, свої екзамени, свої завдання. Але всіх об’єднує бажання йти в ногу з часом, мінятися, а відповідно – навчатися новому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар