четвер, 4 квітня 2024 р.

Наша безпека - у наших руках


Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає,  як правильно діяти у певній ситуації. Бібліотеки Куяльницької громади не залишають поза увагою безпеку своїх маленьких читачів, проводять інформаційно-профілактичні заходи, які навчають дітей правилам  безпеки життєдіяльності, закладають надійний фундамент знань на  майбутнє.

Цікаві та пізнавальні уроки безпеки пройшли нещодавно в центральній дитячій бібліотеці. Темою уроків стала «Безпека дітей на залізниці». Юні читачі були ознайомлені з книжками, які розповідають про потяги та залізниці, роз’яснюють чому залізниця не є місцем для гри, чому потяг – це небезпечно, як працює потяг та що таке «гальмівний шлях».



Особливий наголос був зроблений на небезпеці «зачепінгу – молодіжному хобі, коли підлітки проїжджають між вагонами на буферах, сходах, або зверху вагонів на міжвагонному суфле або «гармошці» з величезним риском потрапити під колеса у випадку зриву.




Уроки були підкріплені відеоматеріалами Всеукраїнського уроку з безпеки дорожнього руху.



4 квітня, в Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, повʼязаної з розмінуванням, в бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбулася виховна година «Острови небезпек».



Присутні ознайомилися з ілюстрованою виставкою «Мінна безпека» та гуляли разом із псом Патроном сторінками книги «Прогулянка з Патроном».



Діти переглянули  інтерактивний онлайн-урок з мінної безпеки «Обережно - міни!» та запамʼятали головне правило: «Будь уважним, не підходь, не чипай, клич дорослого й телефонуйте з ним 101!»



Перегляд відеоматеріалу "Мінна безпека із песиком Патроном", "Що таке міна?", "Побачив міну? Правила мінної безпеки для дітей. Мінна безпека" зібрав сьогодні і юних відвідувачів бібліотеки-клубу села Борщі.

Немає коментарів:

Дописати коментар