середа, 26 червня 2024 р.

Небезпека ігрової залежності в інтернеті

 



20 квітня в Україні стартувала національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо небезпеки азартних ігор, загрози та способів попередження ігрової залежності, до якої приєднались і бібліотеки Куяльницької громади.



В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбулася інформаційна година «Ігрова залежність у віртуальному просторі: шляхи подолання». Присутні разом з бібліотекарем розібрали різновиди, ступені, причини, симптоми та лікування інтернет-залежності. 



Взяли участь у вікторині «Інтернет-безпека» та переглянули короткий фільм про матір, яка намагається розібратися з сином, залежним від відеоігри.



В бібліотеці села Куяльник пройшла година корисних порад "Як вберегти себе від ігрової залежності в інтернеті", під час якої присутні уявили ігрову залежність, як цупку павутину, що накриває нас з головою, коли ми поринаємо у віртуальний світ ігор. 



Нам стає байдуже, що навколо нас. Нам треба звільнитись від павутини відклавши телефони свої і побачити та відчути світ навколо себе. А світ такий гарний та цікавий.



"Поради, як зберегти себе від ігрової залежності" - під такою назвою пройшла віртуальна інформаційна година в бібліотеці села Гидерим


До уваги дітей був представлений відеоперегляд, за допомогою якого діти дізнались про основні  симптоми та ознаки ігрової залежності, психологію особистості ігромана, циклічніть та стадії ігрової залежності, а також надані поради, як вберегти себе від ігрової залежності.



Під час проведення заходів були використані інформаційні матеріали електронної брошури  "Азартні ігри - це лише розвага", розроблені Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей.




Подібні профілактичні заходи з дітьми та молоддю будуть проходити протягом року і в бібліотеках громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар