пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Конституція - оберіг нашої державності

 


У перший місяць літа 28 червня наша країна відзначає День Конституції України. З нагоди великого державного свята в Куяльницькій громаді 28 червня відбудеться яскраве народознавче свято – фестиваль борщу «Пан Борщ», а напередодні в бібліотеках громади пройшли різноманітні тематичні заходи.



В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбулася правова година «Конституція для всіх - і дорослих, і малих», під час якої присутні обговорили історію основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу. 



Присутні змогли проявити себе під час правової вікторини, розташовували в правильній послідовності слова Гімну України, згадали свої права та обов’язки. Захід доповнила презентація книжкової виставки «Конституція незалежної України». 



Бібліотекар та директор Будинку культури села Гидерим підготували для своїх користувачів  патріотичну годину "Конституція  - головний підручник життя".



Наймолодшим читачам бібліотекар презентувала тематичну книжкову виставку «Конституція України для дітей і підлітків» та розповіла про велике значення Конституції в житті суспільства та держави. 


"Україна моя! Ти не символ, а доля" під такою назвою в бібліотеці села Станіславка пройшла правова година для молодших читачів. Діти дізналися про основний закон держави, основні положення Конституції та історію її створення, відповідали на запитання вікторини та розв'язували ребуси на правову тематику. 



В бібліотеці села Чубівка пройшла патріотична година та вікторина "Конституція – оберіг нашої державності". Присутні подивилися відео з фактами історії про ухвалення Конституції та відповідали на питання вікторини.



З юними читачами бібліотеки села Мурована була проведена історична бесіда "Великі права маленької людини".


В центральній дитячій бібліотеці розгорнута інформаційно-книжкова виставка «Конституція – головний Закон моєї країни». Представлена на виставці література розповідає про історичне минуле нашої країни, а також знайомить дітей з основними правами і обов᾽язками громадян держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар