вівторок, 16 липня 2024 р.

Спадок. Держава. Сьогодення


15 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.




Бібліотеки громади зустріли День української державності циклом інформаційно- просвітницьких патріотичних заходів: в бібліотеках пройшли презентації книжкових виставок, інформаційні години, патріотичні флешмоби, вікторини , перегляди тематичних відеоматеріалів та ін.




З нагоди відзначення Дня Української Державності у бібліотеці  с Гидерим відбувся  історико-патріотичний захід під назвою "З Днем Української Державності".


Бібліотекар Полуденна Василина разом з директором БК Чебан Альоною розповіли присутнім про історію виникнення свята та про цікаві факти державотворення України!


Користувачі мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою - інсталяцію «Ми були , є і будем ми, і Україна наша з нами!»
Для дітей селища Борщі бібліотекарем Перебітюк Оксаною була проведена бесіда-вікторина «Державні символи України» .







А Книжкова Виставка «Українська державність- тисячолітня історія
багатомільйонного народу», розгорнута в бібліотеці, знайомить відвідувачів з добіркою книг про історичні етапи українського державотворення, національні символи України, особливості державотворення, з шляхом боротьби, випробувань, розвитку української держави та її багатомільйонного народу.





В  бібліотеці села Коси була проведена історична година "УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНІСТЬ, ЕТАПИ ВСТАНОВЛЕННЯ".





В допомозі проведення історичного екскурсу бібліотекарю Олені Перлей стала в нагоді книжкова виставка. Після виступу бібліотекаря діти закріпили нові знання малюнками символів України і короткими меседжами про їх значення.





На презентацію тематичної виставки "Історія та сучасність нашої держави ", запросила бібліотекар села Любомирка Черіченко Оксана очільника старостату.







А в бібліотеці села Чубівка діти прийняли участь у вікторині та подивилися історичне відео " Уже ніхто не знищить Україну в тобі , в мені , у кожному із нас " та закріпили побачене відповідями та




отримали невеличкі призи за уважність







15 липня 2024 року  бібіліотекарі центральної бібліотеки прийняли участь в урочистому  заході Куяльницької громади  до Дня Державності України, яке об’єднало  великий колектив громади. Інна Вербицька та Ольга Волкунович підготували інформаційний дайджест «СПАДОК»,







червоною лінією  через який проходила інформація про  важливість збереження вагомого спадку  з історії нашої державності для майбутніх поколінь



Що він має тисячолітню історію і служить  ключовим елементом у побудові сильного та свідомого суспільства. В ході виступу були розкриті найпоширеніші  фальсифікації історії зі сторони Росії, які тривали понад 300 років і якими продовжує маніпулювати  агресор сьогодні.




Проводячи велику інформаційно- просвітницьку роботу  бібліотеки  та інші культурні установи громади сприяють   формуванню національної ідентичності та самосвідомості українців



Немає коментарів:

Дописати коментар