середа, 9 жовтня 2024 р.

Любомирські школярі в гостях у центральної бібліотеки


9 жовтня до центральної бібліотеки завітали старшокласники Любомирської гімназії (керівник - Антоніна Денисенко), до уваги яких була запропонована екскурсія бібліотечними відділами та мистецька година "Ловці світла", присвячена Дню художника України.

                                                                         
За традицією, екскурсія розпочалась з бібліотечного фойє, де заступниця директора Людмила Бензар розповіла учням про структуру комунальної установи "Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради"

та розповіла про нашого видатного земляка, уродженця села Перешори Мардарівського старостинського округу Євгена Чикаленка,  відомого громадського та політичного діяча, великого мецената української історії та культури, ім'я якого з 2021 року носить бібліотечна установа Куяльницької громади.


Продовжилась екскурсія у відділі обслуговування користувачів. В літературній гостинній до уваги юнацтва були представлені авторський фонд українського письменника, історика, журналіста Богдана Сушинського,

постійно діючі виставки, розгорнуті до 210-річчя Тараса Шевченка та 100-річчя Павла Загребельного, куточок для поціновувачів української та світової поезії.

Особливо зацікавила молодь нещодавно розгорнута виставка-експозиція "Осіннє книжкове ХЮГЕ" з чудовою добіркою цікавих молодіжних романів,

які так приємно читати довгими осінніми вечорами, накрившись теплою ковдрою та тримаючи філіжанку гарячої кави.


В читацькій залі учні познайомились з діяльністю інтернет-центру з безкоштовним доступом до мережі, Пункту європейської інформації, з добірками книжок та преси англійською

та французькою мовами, розгорнутими книжковими виставками "Україна: від подиху часів до сьогодення" та виставки в жанрі нон-стоп "Book-момент" для тих, хто цікавиться питаннями психології та особистісного розвитку.


У відділі абонементу естафету екскурсійного гіда перейняла завідувачка відділом обслуговування користувачів Інна Вербицька, яка познайомила хлопців та дівчат з книжковим ресурсом бібліотеки, зацікавила жанровим та тематичним розмаїттям художніх творів.


До вподоби молодіжній аудиторії були і стелажі з фантастикою та фентезі, серед яких такі улюблені молоддю збірки видань Джоан Роулінг "Гаррі Поттер"



та романи українського сучасного письменника Макса Кіндрука, і полички жахів з моторошними історіями Стівена Кінга,



вампірською сагою Стефані Майєр, захоплюючими трилерами Тесс Герритсен, і романи про підлітків і для підлітків видавництва "Академія", і численні полиці з творами сучасних майстрів українського слова.



Жодного байдужого не залишила книжкова виставка "Світанки нескорених", присвячена війні в Україні та нашим мужнім воїнам-захисникам, які ціною свого життя виборюють нам сьогодні мирне небо, незалежність  і свободу.



Збагатили кругозір молоді і книжкові виставки, присвячені питанням екології та письменникам, лауреатам Нобелівської премії з літератури.



А коли учасники екскурсії опинилися в медіацентрі, на них чекала мистецька година "Ловці світла",



яку підготували і провели бібліотекарі Інна Вербицька та Юлія Тишкул до Дня художника України, який ми будемо відзначати 13 жовтня.




Яскрава та змістовна презентація познайомила молодь з відомими сьогодні усьому світу українськими митцями




Іваном Репіним, Марією Приймаченко, Олегом Шупляком та Іваном Марчуком.




Затамувавши подих, учні спостерігали за фантастичним світом Марії Приймаченко, який відтворив Іван Шупляк у вигляді відеоролику за допомогою сучасних комп'ютерних технологій.





Завершилась екскурсія загальним фото, подяками за гарно та корисно проведений час,            





висловленими надіями на пробудження у молоді інтересу до книги та читання та яскравими селфі біля книжкових поличок.

Немає коментарів:

Дописати коментар