середу, 21 вересня 2011 р.

Бібліотечний вересень триває

       На вересневій нараді бібліотечних працівників району було вирішено підтримати рекомендації Президії  та активу Української бібліотечної асоціації щодо проведення Всеукраїнського Дня бібліотек-2011 в новому форматі. Бібліотекарі району готові перетворити своє професійне свято на загальнонародне.
      30 вересня оголошено Днем відкритих дверей в головних бібліотеках району, коли  бібліотеки -  центральні садиби -  будуть проводити разом із бібліотекарями невеличких філій сільради різноманітні заходи для читачів: бібліотечні екскурсії, читацькі марафони, флеш-моби, акції дитячого малюнку, дитячі ранки, літературні свята та інші різні тематичні заходи.
         Один з самих великих заходів пройде в селі Станіславка з патріотичного виховання молоді. Буде проведена презентація нової книги – поетичної збірки наших земляків «Время выбрало нас» з керівником філіалу Аркадійського Клубу в Котовському районі Людмилою Миколаївною Шиманською, планується виступ самодіяльного ансамблю воєнно-патріотичної пісні «ШАНС» Союзу ветеранів Афганістану, відбудеться зустріч молоді села з воїнами-прикордонниками та екскурсія до бібліотеки.
          В бібліотеках Липецької сільської ради пройде День краєзнавства «Земля батьків од краю і до краю – опора їхня, віра і судьба», в Косах та Нестоїті пройдуть Дні народознавства «Криниця вічної краси» та «А на тім рушникові оживе все знайоме до болю»,  в Мардарівці та Старій Кульні – Дні відкритих дверей «Дім мудрості – аптека для душі» та "Подорож Книжковим містом". Подібний день відкритих дверей відбудеться і в Петрівській сільській бібліотеці. Любомирська бібліотека запросить читачів на ярмарок правових знань, Качурівська – на урок моралі «Батьки і діти – родини цвіт», бібліотека села М. Фонтан – на свято пошани людей похилого віку «Роки людині до лиця». Бібліотеки сіл Гонорати та станції Борщі розкажуть своїм читачам про нові бібліотечні послуги з використання Інтернет-ресурсів в День відкритих дверей під назвою "Бібліотека - світ нових можливостей". Новоселівка проведе з читачами сільської ради екологічний калейдоскоп "Удари екологічного набату".
В центральній районній бібліотеці відбудеться комплексний захід: День відкритих дверей, бібліотечні екскурсії, флеш-моб, а читачам дитячих бібліотек ми хочемо запропонувати взяти участь в читацькому бібліотечному марафоні Любомирська бібліотека – Центральна районна дитяча бібліотека – Центральна районна бібліотека для дорослих – Куяльницька бібліотека.
       30 вересня - це лише один день з  циклу бібліотечних заходів  "Бібліотечний вересень". В рамках "Бібліотечного вересня" на протязі всього місяця проходить ряд великих заходів в бібліотеках району. Серед цих заходів і читацька конференція "В пошуках своєї України" за книгою сучасної української письменниці Люко Дашвар "Село - не люди", яка відбудеться 25 вересня в центральній районній бібліотеці, і читацький марафон "Бібліотечний диліжанс" та флеш-моб "Читаючий фонтанчик" 29 вересня в центральному міському парку ім Котовського,  і участь бібліотекарів в святкуванні Днів села Мардарівка, Борщі.
       Запрошуємо всіх мешканців району прийняти участь у всенародному святкуванні Всеукраїнського  Дня бібліотек! Ми чекаємо на вас! Ми працюємо для вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар