пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

"Моя земля зросилася сльозами - то плакали мільйони..."

21 жовтня 2013 року  в центральній районній бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки-коло до річниці вшанування пам'яті жертв Голодомору "Моя земля зросилася сльозам - то плакали мільйони...".  
Бібліотекар абонементу Поросятковська Людмила Дмитрівна розповіла присутнім про страшний злочин більшовицького режиму - штучний голодомор, від якого загинули мільйони українців. 
У світовій історії є не так уже й багато аналогів, які за масштабом, жорстокістю, цинізмом методів здійснення і наслідками дорівнювали б українській трагедії. Багато десятиліть правда про голодомор перебувала під суворою забороною розголошення і лише після здобуття Україною незалежності тема голодомору повертається до пам'яті народу, стає його болем, реквіємом і одночасно символом незнищенності нації.  
Бібліотекар ознайомила читачів з представленою на виставці документальною літературою, сторінки якої висвітлюють трагедію українського народу, та запропонувала перечитати хвилюючі рядки художніх творів українських письменників, які вражають своєю страшною правдою, читати які без сліз не можливо. 
Незабаром з літературою цієї виставки отримають змогу ознайомитись і читачі сільських бібліотек-філій.

Немає коментарів:

Дописати коментар