вівторок, 27 лютого 2018 р.

"Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я..."



Леся Українка… Її вірші – дивні, чарівні, захоплюючі, дитячі, ліричні та патріотичні - вчать ще змалку. 
З нагоди дня народження відомої української письменниці Лесі Українки в Малофонтанській бібліотеці  пройшла літературно-поетична година "Джерело краси і творчого духу народу"



Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва продемонструвала відеоролик "Цікаві факти про Лесю Українку" та відеокліп на пісню "Давня весна" з поезії Лесі Українки, презентувала книжкову виставку «На крилах пісень Лесі Українки». А  потім в бібліотеці звучали улюблені дітьми та дорослими вірші видатної поетеси. 




В бібліотеці селища Борщі відбулась літературна година "Поетеса зламу століть". Бібліотекар Оксана Перебітюк презентувала учасникам заходу книжкову виставку "Ти себе Українкою звала...", на якій були представлені книги про життя та творчість видатної поетеси. Присутні переглянули документальний фільм "Леся Українка", читали вірші "Надія", "Конвалія", "Вишеньки" та інші.



Бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки відзначили день народження Лесі Українки із учнями середніх класів місцевої школи, зробивши огляд книжкової виставки "Славетна дочка України" та запропонувавши літературну вікторину "Поетична  творчість Лесі Українки". На всі питання вікторини були дані розгорнуті відповіді та зачитані багато гарних віршів поетеси.



Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам центральної бібліотеки пропонує книжкова виставка "Я піду за тим світлом ясним"Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім нинішнім і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.



Продовжує свою ходу бібліотеками району і виставка-коло "Якби я була зіркою в небі...", підготовлена та оформлена бібліотекарями центральної бібліотеки в 2016 році. За це час з  виставкою вже ознайомились громади сімнадцяти сіл Подільщини, бо слово славетної доньки українського народу і сьогодні дзвенить, лунає і хвилює душі.




Леся Українка - неповторна. Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися  така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість народові та Батьківщині?!. ЇЇ життя - це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар