четвер, 16 серпня 2018 р.

Правосуддя по-альпійськи в бібліотечному кінозалі.



В середу, 15 серпня, знову  гостинно розчинив свої двері для всіх бажаючих кінозал центральної бібліотеки Куяльницької громади. Нагадаю що тут проходить демонстрація кращих європейських фільмів  в рамках другого Фестивалю вропейського кіно.



"Дівчину в тумані" презентувала бібліотекар краєзнавчого відділу  Надія Балабан. Надія Іванівна наголосила, що


фільм Донато Каррізі - це екранізація відомого роману  новомодного європейського автора, чия письменницька кар'єра  почалася лише в 2009 році, але сьогодні його твори перекладені вже на три десятка мов і, якого з натову інших детективників  виділяє те, що він не просто здобув юридичну освіту, а й спеціалізувався на кримінології та поведінковлої психіатрії, а значить знає про маніяків і серійних убивць майже все. Роман і кінострічка "Дівчина в тумані" повністю це підтверджує.


Психіатра Флореса (Жан Рено) терміново викликають до лікарні для того, щоб допомогти відновити спогади комісара Фогеля (Тоні Сервілло), провідного розслідування зникнення старшокласниці в невеликому містечку Авешот, що загубилося серед Альп.
З огляду на, що зникнення відбулося напередодні Різдва, а населення містечка складає всього кілька сотень жителів, справа потрапляє на перші шпальти італійських газет і стає по справжньому гучним, коли головним підозрюваним виявляється старанний сім'янин, викладач літератури Мартіно (Алессіс Боно).



Цього разу в залі бібліотеки зібралося напрочуд багато людей, особливо молоді. І, глибокий психологічний непередбачуваний європейський детективний трилер «Дівчина в тумані» став справжнім випробуванням для них під час перегляду. Фільм то піднімав напругу, то різко спадав.

На погляд критиків фільм вийшов  не зовсім дінамічний і, має моменти спаду, тому що автор роману Донато Каррізі своє улюблене творіння  не довірив жодному сценаристу і взявся сам знімати кінострічку.  Але заслугою  кінорежесерської роботи Донато Каррізі є те, що він зумів переконати спільноту в тому, що не тільки європейці півночі  можуть знімати гостросюжетні детективі, а й на півдні є що запропонувати сучасному глядачу.



Фільм «Дівчина в тумані» заслуговує на те щоб його не переказували, а дивилися, навіть по кілька разів. Щоб при повторному сприйнятті відзначити непомічені раніше докази.


У наших глядачів кінострічка викликала бурхливе  обговорення після сеансу, бо залишала по собі багато запитань. Всі, хто дивився фільм протягом двох годин намагалися заповнити білі плями та отримати відповіді на хвилюючі їх запитання.





1 коментар: