четвер, 23 серпня 2018 р.

До Дня народження держави





Широко та масштабно пройшло свято до Дня Незалежності України та Дня Прапора України в Куяльницькій сільській об’єднаній територіальній громаді. 




Базою для проведення заходу стало мальовниче село Коси, історична столиця лірників півдня Одещини. На свято з’їхались поважні гості та численні делегації з усіх старостинських округів великої громади.


Великий внесок у проведення заходу внесли бібліотекарі Куяльницької ЦБС, які спільно з клубними працівниками презентували свої старостинські округи, роблячи акцент на туристичній привабливості своїх сіл, їх історико-культурних родзинках.




Цікаво та дотепно про своє село та його видатних мешканців розповіла гостям свята бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк. 



Бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко познайомила з історією виникнення села, а група аматорів культури презентували село яскравим музичним флешмобом.



Унікальні роботи видатних майстрів села Станіславка презентувала присутнім завідувачка бібліотекою Валентина Христич. 



До вподоби гостям прийшовся і виступ бібліотекарів Петрівського старостинського округу Антоніни Буряк та Людмили Непомнящої. 
Велике захоплення у багатьох присутніх викликали картини вишивальниці бісером, бібліотекаря села Малий Куяльник Олени Цуркан.


Працівники методичних центрів бібліотечної системи – центральної  та центральної дитячої бібліотек – на чолі з директором Світланою Дюгаєвою підготували до свята вуличний стенд-візитку Куяльницької громади та книжкову виставку «День народження держави»


Один з розділів «Подільщина – наш рідний дім», підготовлений спеціалістом відділу розвитку культури та туризму Наталією Мокряк, ознайомив присутніх з архітектурними памятками Подільщини та запропонував до уваги екскурсійну карту туристичних маршрутів краєм.

Заходи до Дня Незалежності України та Дня Прапора тривали протягом трьох днів в усіх бібліотечних закладах системи. Так, в Качурівській сільській бібліотеці зібралися читачі на годину державності «Нема ціни святині дорогій». Бібліотекар Катерина Гоцуленко разом із завідувачкою клубом Ольгою Почтар бібліотекар розповіла присутнім легенди про державні символи, декламували вірші про Україну та презентували книжкову виставку «Україна – єдина».


В Гоноратській бібліотеці пройшла презентація книжкової виставки "Усе моє, що зветься Україна", під час якої завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська зазначила, що День Незалежності - це свято нашого патріотизму, величі українського духу та гордості за нашу Батьківщину та познайомила з новими книжковими виданнями.


В бібліотеці села Куяльник пройшла подорож в історію "Жовто-блакитний символ України"  та святковий ранок "Україна – Батьківщина, я її мала частина". Бібліотекар Рита Гарматюк провела з дітьми онлайн-вікторину "Чи знаєш ти Україну?", під час якої були згадані важливі події з життя молодої Української держави, та презентувала виставку "Україна - наш дім".


В Станіславській сільській бібліотеці День Прапора України відмітили під час флешмобу «Прапор миру, вірності і волі». Завідувачка бібліотекою Валентина Христич розповіла присутнім про історію нашої святині, про символіку його кольорів. Діти тримали в руках прапорці та повітряні кульки, які по закінченні заходу випустили в небо.    





Бібліотекар села Глибочок Тетяна Руснак підготувала для читачів виставку-інсталяцію "Україна - рідний край, про це пам'ятай".
В центральній бібліотеці зібрались поети Подільського району та міста на літературно-поетичний вечір «Квітуй,  Україно, прекрасна державо, багата і щедра святая земля».
Протягом усієї зустрічі в бібліотечній залі лунали поезії, присвячені Україні та рідному краю. Поетеса Валентина Присяжна зачитала вірш «Ода Україні», Людмила Шиманська – «Рідне місто моє, Україна моя незалежна», Ніна Крутцева – «Люблю я рідну Україну», Світлана Пирогова – «Грає серпень валлійською арфою», Олена Осадча – «Жизнь». Щирі посмішки у присутніх викликав Степан Чорноволюк, який презентував новий гумористичний вірш про наше сьогодення.


По закінченні літературного вечора творчі люди району підтримали пропозицію бібліотекарів залишитись на перегляд кінострічки українського режисера «Рівень чорного» Валентина Васяновича, яка була національним кандидатом на премію «Оскар», яка стала заключним фільмом другого Фестивалю європейського кіно, що тривав в бібліотеці з 1 по 22 серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар