вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Добро творити просто





Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.  

Цього дня бібліотеки Куяльницької громади мають добру можливість нагадати своїм читачам про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, висловити визнання ветеранам за їх багаторічну працю і внесок у розвиток громади під час годин доброти, вечорів пошани, вечорів-зустрічей.

Так, працівники Новоселівського Будинку культури М.Мойсенець, Л.Мойсенець та завідуюча бібліотекою Олена Швець завдяки спонсорській підтримці підприємців села Т.Козаченко, Л.Голоднюк, Л.Галли і старости села Г. Станіславської організували і провели годину доброти "Теплом своїм зігрій людину"



Разом із учнями 8-го класу місцевої школи працівники культури відвідали вдома пенсіонерів, інвалідів та ветерана війни С.К.Струлевича. Діти і дорослі від усієї душі вітали літніх людей з Днем похилого віку та дарували невеличкі  подарунки і квіти.

Бібліотека села Мардарівка спільно з Будинком культури провели вечір-зустріч «Непомітно осінь входить у життя» з людьми похилого віку, на який запросили подружжя: Буткевич Борис Прокофьєвич і Віра Миколаївна, Мунтян Людмила Володимирівна і Лєта Юрій Гаврилович, Кондратки Володимир Миколайович і Валентина Степанівна, Кулішинські Михайлина Максимівна і Петро Михайлович, Ткачук Валентина Степанівна. 




Бібліотекар Людмила Шевченко, працівник культури Л. Піструїл  і староста села М. Волощук привітали гостей, почастували солодощами і чаєм, поспілкувалися. В кінці зустрічі вручили квіти і сфотографувалися напам’ять.
В Качурівській сільській бібліотеці відбулася година пошани «Добро творити просто». До книжкової вітальні було запрошено ветерана бухгалтерської справи, постійного читача бібліотеки Сауляк Євгенію Василівну. Сільський бібліотекар Катерина Гоцуленко та завідувачка клубом Ольга Поштар читали для Євгенії Василівни привітальні вірші, бажали здоров'я та довгих років життя, а потім разом з бібліотечним активом подарували їй квіти та подарунки. Закінчилась година дружнім чаюванням.




Працівники культури села Липецьке провели зустріч з людьми похилого віку "У старості обличчя мудре", на яку були запрошені гості М. Думбрава, яка на днях святкувала свій    84-ий рік народження, Іван та Марія Дашкови.



«У срібнім сяйві прожитих років»  - під такою назвою  було проведено "круглий  стіл" для людей похилого віку в Будинку культури села Нестоїта, щоб віддати шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло криваве пекло Другої Світової війни, які відбудовували зруйноване і допомагають нам  творити майбутнє.


В центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС в рамках екскурсійного тижня «Бібліотечний вересень» для студентів I курсу медичного училища ім. В. Жуковського була проведена година доброти «Мудрої осені щасливі миттєвості», яку підготувала бібліотекар відділу краєзнавства Надія Балабан.



Продовженням цієї теми послужила відеопрезентація «Для них роки в радість» від бібліотекаря Інтернет-центру Ольги Волкунович. Зал із захватом сприймав відеоряд про людей, які перемогли вік, хвороби і вражають своїми талантами, спортивними досягненнями та силою духу.



Багато щирих, ніжних слів у цей день почули досвідчені, мудрі, добрі бабусі та дідусі. І ми були щасливі від того, що слова подяки возвеличували душі тих людей, до яких ми завітали в цей день і привітали.


Немає коментарів:

Дописати коментар