четвер, 15 листопада 2018 р.

"Вареники - Божі хваленики"




Гарного осіннього дня до Олексіївської бібліотеки завітала  завідуюча Ставківською бібліотекою Тетяна  Дем’яненко зі своїм активом в рамках бібліотечного батлу між бібліотеками-ювілярами "Бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику"



Гостей з хлібом-сіллю зустріла господиня Олексіївської бібліотеки Валентина Самієва, яка щиро привітала присутніх та запросила всіх до святково прибраної бібліотеки.


Гості підготували для олексіївців цікаву народознавчу годину «Вареники - Божі хваленики». Під такою назвою також була оформлена книжкова виставка: добірка книг з рецептами української кухні та власне самі головні герої дійства - вареники з картоплею, сиром, капустою, вишнями, глечик з узваром та розкішні букети осінніх квітів: троянд  та хризантем.



Ведучі заходу Тетяна Дем’яненко та Антоніна Станько  розповіли присутнім про село та громаду, звідкіля вони приїхали, про смакові пристрасті українців, про пріоритети їх кухні, про те, що великий вплив на смак українців мали сусідні народи. 


Тетяна Борисівна зробила огляд виставки і запросила всіх покуштувати вареників з сюрпризом: у всіх вареничків була різна начинка. Потім вона розшифровувала кожному, що чекає його в майбутньому році. Ось таке собі своєрідне гадання на варениках!



Цікаві загадки про українські овочі, фрукти  перемежувалися жартівливими конкурсами, гуморесками в чудовому виконанні Олени Бурдейної, піснями про Україну.





Завершився народознавчий захід  піснею «Ми з вами українці» та частуванням присутніх варениками, цукерками.




Всі присутні з великим задоволенням смакували вареничками і щиро дякували гостям за таку пізнавальну і смачну народознавчу годину.




Журі у складі заступника директора Куяльницької ЦБС Людмили Бензар, завідуючої методико-бібліографічним відділом Віри Фарфурак та бібліотекаря краєзнавчого відділу Надії Балабан високо  оцінили і проведення заходу,   




і бібліотечний дизайн сільської бібліотеки села Олексіївка, яка вражає своєю охайністю, яскравим та змістовним оформленням та неймовірним затишком.


Немає коментарів:

Дописати коментар