понеділок, 1 квітня 2019 р.

Найкращі читачі Подільщини-2019




29 березня  в медіацентрі центральної бібліотеки   відбувся  другий  етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія -2019».


Цього року за можливість представляти свою бібліотеку  на районному етапі конкурсу змагалося 14 школярів, учнів 6-7 класів, з 12 сіл району: Петров Богдан (с.Мардарівка), Цуркан Іван (с.Нестоїта), Волочан Віктор (с. Липецьке), Пятигорська Аліна (селище Борщі),




Цуркан Вікторія (с.Стара  Кульна), Бабученко Євгеній (с.Малий  Куяльник), Мартус Юля та Ворона Настя (с.Гонората), Сусленко Інна (с.Новоселівка),




Корженко Настя та Конгтхавонг Міранда (с. Любомирка), Христич Ілля ( с.Станіславка), Дмитрієва Настя (с.Малий Фонтан), Полуденний Олександр (с. Гидерим).




Відкрила конкурс завідуюча центральної  дитячої  бібліотеки  Тетяна Токаренко, яка привітала переможців  І-го етапу конкурсу, що пройшов в сільських бібліотеках-філіях Куяльницької ЦБС, та нагородила дітей дипломами та подарунками.




В якості подарунку призери отримали чудові книжкові видання від сучасних дитячих письменників світу.
Після чого розпочалася боротьба за звання «Найкращий читач  району». 





Діти представляли свої улюблені книги та читацькі щоденники.




Кожен учасник намагався переконати ровесників і журі, що саме ця книга найцікавіша, і що її необхідно обов’язково прочитати.




Більшість учасників конкурсу представляли книжки сучасних авторів української





та зарубіжної літератури для дітей з позашкільної програми.






Виступи були цікаві і змістовні.





Компетентне журі, а саме: головний спеціаліст відділу розвитку культури та туризму Інна Ардельська, заступник директора ЦБС Людмила Бензар, керівник місцевого відділення «Аркадійського клубу» Людмила Шиманська  -  визначило кращих з кращих.




Критерієм відбору були начитаність, вміння викладати свої думки, ораторська майстерність, комунікабельність, творчі здібності.







Журі довго радилося, було важко вибрати кращих серед найсильніших, 





тому перевагу отримували ті учасники, які мали більш змістовні, креативно оформлені читацькі щоденники.



За сумою балів беззаперечним переможцем  районного етапу конкурсу «Книгоманія - 2019»  серед учнів 6 класів став Іван Цуркан з  села Нестоїта, який покорив журі та гостей конкурсу своїм акторським талантом, ерудицією та розкутістю. 





Серед учнів 7 класів перемогу в складній боротьбі між фаворитами конкурсу Інною Сусленко, Олександром Полуденним та Вікторією Цуркан отримав скромний, начитаний, з філософським поглядом на життя Євген Бабученко з села Малий Куяльник.





«Жирну» крапку у виборі його, як переможця, поклав читацький щоденник хлопця, з яким він щиро ділився своїми враженнями, поглядами та висновками щодо прочитаних книг. 









Саме він буде представляти наш район на обласному етапі конкурсу «Книгоманія-2019» в місті Одеса, на якому вже другий рік поспіль займають призові місця наші подільчани.




А Аліна Пятигорська (селище Борщі), Інна Сусленко (Новоселівка) та Олександр Полуденний (Гидерим) отримали приз  глядацьких симпатій.  

Немає коментарів:

Дописати коментар