середу, 10 квітня 2019 р.

"Кидай мишку, бери книжку!"





Кожної весни в бібліотеках нашого району проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, масові заходи якого збирають маленьких «читайликів» навколо книжкових поличок з улюбленими літературними героями. Особливо цікаві та змістовні заходи цьогорічного Тижня книги пройшли в Гидеримській сільській бібліотеці.




"Книга вчить, як на світі жить" – таку назву отримав книжковий дайджест  для учнів 3-4 класів. "Книга - це велике диво, створене людиною. Книга - це джерело мудрості," - такими словами почала свою розповідь завідуюча сільською бібліотекою Василиса Полуденна. Вона розповіла учням про роль і значення  книги у житті людей, розказала, якими були перші книги, ознайомила з правилами поводження книги.



Також бібліотекар презентувала книжкову виставку «Кидай мишку, бери книжку» та розповіла, які бувають книги по змісту та жанру. 
Захід продовжився розважальними іграми "Бібліотека  - книжковий дім", "Відгадай загадки" та "Пригадай прислів'я".


Учнів 2 класу бібліотекар запросила на свято казки "Відкриває двері казка", під час  якого була презентована книжкова виставка "Світ казковий і прекрасний" та проведена розважально-ігрова програма з дотепними та веселими конкурсами "Збери пазли",  «Відгадай з якої казки слова», "Розплутай казку", "Так чи ні". 



Цікавими для дітей стали перегляд та голосне читання журналу "В гостях у казки".  Хлопчики та дівчатка з захопленням виконували розвивальні завдання та різноманітні вправи зі сторінок журналу.
Багато зацікавлених «читайликів» зібрала і презентація книжкової виставки "Сучасна книга, сучасні діти". Учні 7-8 класів ознайомились із серією енциклопедичних видань "Полісся", "Галичина", "Крим", з художніми родзинками сучасної української та світової літератури: А. Костецький "Незвичайні пригоди", С. Гридін "І паралельні перетинаються", О. Опанасенко "Нікола Тесла", О. Лещевська "Вітер з-під сонця", Д. Стронг "Гармидер у школі". 



"Діти, поринайте у неймовірні пригоди персонажів та відкривайте для себе життя головних героїв - видатних людей усіх часів," -такими словами закінчила свою розповідь бібліотекар.

Немає коментарів:

Дописати коментар