середу, 24 квітня 2019 р.

Не руйнуй гармонії земної!


22 квітня відзначається Всесвітній день Землі. До цієї  дати в бібліотеках Куяльницької ЦБС пройшли тематичні заходи. Так, зокрема, в медіа - центрі центральної бібліотеки відбувся  екологічний круїз «Не руйнуй  гармонії земної», на який були запрошені студенти-першокурсники місцевого медучилища.



Ведучі екологічного круїзу Ольга Волкунович та Ірина Пашора розповіли присутнім про екологічні проблеми України, зокрема і Одещини, 





ознайомили з динамікою забруднення нашої чудової планети, супроводжуючи  все показом слайдів та відеороликів (бібліотекар Віолета Зінченко).





Також присутнім був запропонований  навчальний відеоролик  по сортуванню сміття, що стане їм в нагоді. 



Про екологічні проблеми нашого району розповіла бібліотекар краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Надія Балабан. Вона також презентувала книгу місцевого автора Володимира Доскача «Природа Подільського краю Одещини».


Далі присутнім  студентам були запропоновані конкурси та вікторини на екологічну тему: конкурс асоціацій «Вустами дитини», конкурс загадок «Подумай і відповідай», «Так чи ні?» та інші. 



Присутні були розділені на дві команди «Грін Піс» та «Дубок» і завзято змагалися в швидкості  та оригінальності відповідей. Команди відповідали дружно і злагоджено, що принесло нічию і моральне задоволення всім. 



Завершився екологічний круїз флешмобом з бібліотечним нахилом: студенти створили дерево з книг - коричневий стовбур і зелені та жовті листочки на ньому.




До Дня довкілля в Гидеримській сільській бібліотеці був проведений екологічний урок під назвою "Обіймаємо землю красою і любов'ю" для учнів 7-10 класів.


За ініціативою завідуючої бібліотекою Василисою Полуденної на захід була запрошена студентка 4-го курсу Одеського державного екологічного університету Анастасія Ніколаєва, яка розповіла присутнім про екологічну культуру, розкрила взаємозв'язок  людини  і природи, розширила знання хлопців та дівчат про джерела техногенного забруднення навколишнього середовища, про вплив на довкілля хімічних речовин. 




Бібліотекар презентувала книжкову виставку "Екологія серця, екологія душі"










В Новоселівській сільській бібліотеці маленькі читачі разом із завідуючою бібліотекою Оленою Швець здійснили екологічний круїз "Нас зібрала одна планета". Присутні пройшлися стежками рідної землі, переглянули ще раз її скарби, щедро даровані матінкою-природою, із зацікавленням брали участь в природознавчій вікторині "Вмійте природу любити." 



Діти із задоволенням переглянули книжкові видання по цій темі, представлені бібліотекарем на книжковій виставці-роздумі "Збережемо землю голубою і зеленою". Закінчила захід Олена Швець словами Екзюпері "Встав вранці, привів себе в порядок, приведи в порядок свою планету."
Екологічна мандрівка «Стежина у світ природи» та огляд книжкової виставки «Вклоняємось красі твоїй, Природо» була запропонована читачам бібліотеки села Малий Фонтан. 
Природа завжди була і залишається годувальницею людини, джерелом його існування і натхнення, природа щедра, але вона не прощає помилок, тож давайте берегти та доглядати її щоб і далі існувало життя на нашій планеті!

Немає коментарів:

Дописати коментар