четвер, 2 травня 2019 р.

"Воля Божа нам з небес: Христос Воскрес!"





Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. З нагоди цього свята в бібліотеках Куяльницької громади відбуваються різноманітні народознавчі заходи.




В Новоселівській сільській бібліотеці була розгорнута виставка-інсталяція "Великодні візерунки". Біля виставки для відвідувачів завідуюча бібліотекою Олена Швець провела народознавчу веселку "Писанковий дивограй".



Бібліотекар розповіла дітям про історію створення і розвиток святкування Великодніх свят, про народні звичаї та обряди, які проходять в ці святкові дні. Цікавою була розповідь про походження одного із важливих символів цього свята в Україні - писанку. 



Одним з найцікавіших стала виставка-свято "Воля Божа нам з небес: Христос Воскрес!" в Косівській сільській бібліотеці, яке підготували для сільської малечі бібліотекар Олена Дегтяренко разом з директором Будинку культури Оленою Кондельчук.
Бібліотекар запропонувало до уваги книжки, присвячені великоднім традиціям, розповіла про історію святкування Пасхи, про крашанку, як символ Великодня. Директор Будинку культури провели справжній майстер-клас по розмальовці крашанок, показала  декілька видів фарбування крашанок.
Дітки уважно та старанно відтворювали всі дії дорослих, додаючи своєї фантазії, тому в кожного вийшла яскрава та чудова крашаночка. В гарному настрої, кожен зі своєю крашанкою, пішов до дому та пообіцяв навчити маму такій техніці декупажу.

Немає коментарів:

Дописати коментар