вівторок, 18 червня 2019 р.

Діти з Малого Фонтану завітали до центральних бібліотек громади



18 червня для школярів Малофонтанської школи став особливим, адже педагоги літнього пришкільного табору спільно з завідувачкою сільською бібліотекою Іриною Дмитрієвою організували екскурсію до центральних бібліотек Куяльницької громади.



Першою зупинкою екскурсійного автобусу стала центральна дитяча бібліотека на проспекті Шевченка, де діти познайомились з сучасним книжковим фондом для маленьких читачів, 


з читацькою залою, де можна отримати корисну інформацію не тільки з енциклопедій, а й з інтернету, погратися в цікаві онлайн-ігри. 
Бібліотекарі познайомили дітей з структурою свого закладу, правилами користування бібліотекою та книгою через виставу лялькового театру.




Особливу увагу бібліотекарі приділили необхідності читання книг влітку за шкільною програмою, познайомили з книжковими новинками і, як наслідок, записали до бібліотеки багато нових читачів.




Другою зупинкою автобусу стала центральна бібліотека для дорослих, розміщена на вулиці Соборній, 





де з перших кроків дітям пояснили, що цей заклад відкриє для них свої двері, коли вони перейдуть до 9 класу. 




В бібліотеці на них чекатимуть сучасний медіацентр, краєзнавчий відділ, простора читацька зала, багатий на книжковий асортимент абонемент. 



Діти були в захваті від просторого абонементу, широкими "вулицями" якого вони одразу розбіглися, дивуючись великій кількості книжок на полицях, розмаїттю яскравих виставок, 




а цікава розповідь про літературу, з якою вони зможуть познайомитись через кілька років, зібрала їх докупи.



В читацькій залі діти дізнались про Куточок європейської інформації та його ресурси, познайомились з постійно діючою книжковою виставкою, присвяченою  історії нашої держави та її видатним діячам і знаменним подіям. 




Звернувши увагу на авторських ляльок - сліпого лірника та хлопчика-поводиря на книжковій поличці, вони вперше дізнались про те, що село Коси нашої громади є столицею лірництва на півдні України.




Краєзнавчий відділ познайомив школярів з оберегами нашого народу, традиціями нашого краю, відкрив для багатьох імена поетів Подільщини. 




Дізналися діти і про головну "бібліотечну артерію" - відділ комплектування та обробки літератури, 






який забезпечує новою літературою усі сільські бібліотеки-філії 




і дуже зацікавились, коли їм показали поличку з новими книжками саме для їхньої бібліотеки. 


Завершилась екскурсія в бібліотечному медіацентрі, де дітям продемонстрували добірку яскравих мультфільмів про дружбу і її значення в житті кожної людини.





Сеанс пройшов на одному диханні, а діти ще довго бігали по залі, 





насолоджуючись комфортними меблями,




розглядаючі книжки, комп'ютерну техніку та книжковий настінний годинник.




Екскурсія бібліотеками була цікава і дітям, і дорослим, які щиро дякували за гостинну зустріч та змістовну інформацію.




Повертались додому діти вражені та щасливі, з великою добіркою книжок для своєї бібліотеки і щирими обіцянками не покидати книгу ні в дитинстві, ні в дорослому житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар