середу, 19 червня 2019 р.

Літо. Книжкові пристрасті. Бібліотечні розваги




Шкільні майданчики громади припинили свою роботу, але до останнього дня на них вирувало активне життя, книжкові пристрасті, веселі ігри, літературні конкурси, вікторини, квести та інші не менш цікаві заходи, які проводили бібліотекарі спільно з вчителями.


Так, на літньому пришкільному майданчику села Коси відбулись бібліотечні посиденьки "Під Подільським небо краєм, діти казку люблять і читають".  Бібліотекар Олена Дегтяренко проводила з дітками різноманітні вікторини,  загадувала загадки, аби дізнатись, як добре дітки знають героїв казок та пограли в гру «Розкажи цікаво свою улюблену казку». 






Також на захід завітала мудра Черепаха, яка не аби як порадувала присутніх.


В Малофонтанській бібліотеці працівники культури підготували бібліотечний пікнік  "Читай, думай, грай". Спочатку пройшов квест, а оскільки квест -  це рухлива детективна гра, то всі присутні перетворились на маленьких Шерлоків Холмсів, місіс Марпл та Пінкертонів. 



Діти розділились на дві команди "Апельсин" і "Вишенька". Спочатку за допомогою маршрутного листа за підказками діти шукали різноманітні станції.



На станції «Загадковій" розгадували загадки, на станціях "Особиста гігієна", "Зніми стрес", "Народна медицина" – кросворд, на станціях "Народна мудрість", "Анаграма", "Спортивна", "Читальна" діти змагалися, хто краще з команд читає, 




а на станції  "Літні промінчики на книжковій сторінці" розставляли книги  по алфавіту за автором.



Кінцеве завдання було розгадати особу аптекаря, який покаже схованку до смачних пігулок, які стали головним призом.




Після квесту дітки танцювали, малювали на асфальті.  Закінчився бібліотечний пікнік флешмобом "Я люблю читати".




В літньому таборі села Олександрівка бібліотекар Наталія Суботіна провела для дітей захоплюючий урок-гру «У світі цікавого». 



Разом з бібліотекарем діти читали вголос улюблені казки, характеризували головних героїв, ділилися враженням від почутого, відгадували загадки та взяли участь у веселих рухливих іграх.






Для маленьких читачів Куяльницької бібліотеки була проведена цікава подорож по бібліотеці «В країні знань та розваг».



Завідуюча бібліотекою Марія Каназірська ознайомила дітей з розташуванням книжок в бібліотеці та пошуковим каталогом, запропонувала взяти участь у конкурсі розмальовок. 




Дітки залюбки погрались в онлайн-ігри за компютерами та з ляльками з лялькового бібліотечного театру. 



Також для маленьких читачів в бібліотеці був облаштований спортивний куточок, де можна було зіграти в дитячий баскетбол та боулінг.                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар