середа, 2 жовтня 2024 р.

Слава і шана захисникам України!

 



1 жовтня Україна відзначила велике державне свято - День захисників і захисниць України, віддала шану мужності і героїзму всім, хто боронить нашу країну, стоїть на варті свободи і незалежності українського народу.


Активно відзначили це свято, а також День українського козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці, бібліотеки Куяльницької громади.


"Слава і шана захисникам і захисницям України" - під такою назвою пройшла історична година в бібліотеці села Гидерим. Працівники бібліотеки та Будинку культури провели історико-патріотичну бесіду, презентували книжкову виставку "Сильні духом, непокорені серцем", 




ознайомили з козацькими оберегами та запросили дітей до конкурсу малюнку «Пишаємось тобою, воїне добра!».


Патріотична година «Сьогодні славить країна своїх незламних героїв» зібрала в бібліотеці учнів 5-6 класів Гоноратської гімназії. Бібліотекар розповіла присутнім і про історію українського козацтва та свята Пресвятої Покрови, ознайомила з книжковою виставкою «Сильні духом, непокорені серцем», яка розкриває тему про українське козацтво, традиції часів Запорізької Січі, про сучасних захисників Вітчизни. 




Діти отримали листи подяки для українського солдата, в  яких вони  написали свої привітання та побажання захисникам.



«Слава незламним захисникам» - таку назву отримала патріотична година в бібліотеці села Малий Куяльник




під час якої відбувся тематичний відеоперегляд «Ми - діти козацького роду».


Працівники культури села  Малий Фонтан провели в бібліотеці годину- реквієм "У нашій пам'яті вони назавжди залишились" та презентацію книжкової виставки "Захисники! Ви гордість українського народу".




Пам'ять загиблих воїнів-односельців була вшанована покладанням квітів біля Алеї Слави.




До уваги відвідувачів патріотичного благодійного концерту до Дня захисників і захисниць України в селі Нестоїта бібліотекар презентувала книжкову виставку «Козацька слава не вмирає» 




та фотодокументальну викладку «Живі, поки пам’ятаємо».



В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) представлена книжкова виставка «Сильні духом, непокорені серцем». На книжковій полиці експонуються матеріали про подвиг воїнів- захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.


Юні користувачі бібліотеки завітали на гру "історичне доміно" «Від козака - до захисника», де присутні мали змогу закріпити, згадати набуті знання по даній темі та дізнатись цікаві моменти з життя козаків. Переглянули відеоролик «Покрова Пресвятої Богородиці: Символ захисту і героїзму українських воїнів.»


В бібліотеці села Новоселівка пройшов історичний компас "Мужність і відвага крізь покоління». Бібліотекар  розповіла про героїчні звитяги козаків, про наших мужніх і незламних воїнів, які і зараз в такий важкий час для України боронять нашу землю від ворогів, та презентувала історичну виставку "Нація нескорених: від козацтва до сьогодення».




Директор Будинку культури запросила присутніх на історичну подорож у часі під час відео презентації "Козацькому роду нема переводу».




В бібліотеці села Куяльник відбувся відеоперегляд "Козаки-захисники" та презентація книжкової виставки "На захисті єдиної України".



Користувачів Любомирської бібліотеки зібрала патріотична година "ЗСУ - слава, гордість, міць країни" та презентація книжкової виставки "Козацька слава України".




На виховну годину «Ми роду козацького діти» до бібліотеки завітали юні мешканці села Глибочок.




Бібліотекар села Чубівка підготував для своїх користувачів огляд книжкової виставки «За волю і кращу долю».



А разом з завідувачем клубу для дітей була проведена цікава конкурсно-розважальна ігрова програма "Козацькі розваги", де юні відвідувачі  змагалися, хто сильніший та спритніший, і взагалі весело провели час.




Хай віра українців оберігає їх від ворожої зброї, а любов до країни не вичерпується навіть у найскладніші миті! Віримо у Перемогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар